Новини

начало > НОВИНИ

 

 

 

 

юли 2013, София

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, СКИ КЛУБ СЛАВИЯ
ВИ КАНИ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ПОДГОТВИТЕЛНАТА ПРОГРАМА
ЗА ДЕЦА

 

юли 2013, София

СКИ КЛУБ ”СЛАВИЯ” ДОСТОЙНО ПОСРЕЩНА 100-ГОДИШНИНАТА
в пресата

 

април 2013, София

ОТКРИТА ПИСТА “БЯЛОТО СКИОРЧЕ”
В ЧЕСТ НА 100 ГОДИШНИНАТА ОТ ОСНОВАВАНЕТО
НА ДФС СЛАВИЯ

На 31.03.2013 г. приключиха откритите стартове за любители на ски спорта – малки и големи, провеждани всяка събота и неделя на „Меча поляна” ски зона „Алеко”-Витоша.

За периода от 12.01.2013, в подкрепа на 100 годишния юбилей на ДФС „Славия”, по подредено слаломно трасе, преминаха над 250 участника, като най-малкият от тях е беше на 3 год и половина. В последният ден от програмата, организирана от Ски клуб „Славия, „Витоша ски” АД , ски клуб „Витоша ски”, с подкрепата на Столична община, се проведоха демонстрационни упражнения на Демо отбора на „Витоша ски”.
към галерията

Алберто Томба, Стефка Костадинова - президент на БОК и Цеко Минев - председател на БФСки, поздравиха ръководството на Ски клуб "Славия" послучай 100 годишния юбилей на ДФС "Славия".
към галерията

 

март 2013, София

На единствената ски писта в градски условия "Бялото скиорче" бе отбелязан Световния ден на снега, една инициатива на Международната федерация по ски.
към галерията

 

януари 2013, София

СЪАТЕЗАНИЯ ПО СКИ АЛПИЙСКИ ДИСЦИПЛИНИ
Открита писта ”БЯЛОТО СКИОРЧЕ”

в чест на 100 годишнината от създаването на Дружество за физкултура и спорт Славия

всяка събота и неделя
от 12 ЯНУАРИ до 31 МАРТ 2013 г.

СКИ ЗОНА АЛЕКО - местност Меча поляна
СКИ ПИСТА БЯЛОТО СКИОРЧЕ - София, стадион Славия
 

График и регламент

От 11.00 ч. до 13.00 ч. – открити стартове.

Всеки спуснал се по трасето се записва на финала и му се връчва медал за участие, удостоверяваща неговото спускане. Всеки участник има право на един медал на ден.

На 31.03.2013 г. се провежда последен кръг от състезанието. На него се обявяват победителите (победител е този участник, който е получил най-много медали) и получават уникалната възможност да участват в открит урок по ски, с националните треньори и състезатели на България.

Формат 

Състезанието се провежда с открит старт по предварително подредено състезателно трасе с отворени завои (тип гигантски слалом) за всички желаещи да се почустват съпричастни към 100 г. от създаването на най-стария спортен клуб в страната и да усетят гостоприемството на ски зона “Алеко” и са на възраст от 1 до 100 г.

Всяка събота и неделя в периода от 12.01.2013 г. до 31.03.2013 г. от 11 ч. до 13 ч. в ски зона “Алеко”, местността „Меча поляна” и ски писта „Бялото скиорче” – София, стадион „Славия” се провеждат откритите стартове, без ограничение за броя на спусканията. На финала се записва с името и фамилията си и получава медал за участие в тази проява. Всеки участник има право само на един медал за един ден.

Всички участвали в стартовете и притежатели на минимум 15 медала, получават уникалната възможност да участват в открит урок по ски, с националните треньори и състезатели на България на 31.03.2013 г.
За записване и информация, моля прочетете брошурата (PDF)
 

януари 2011, София

Ски клуб "Славия" продължава обучението на млади и начинаещи скиори
на единствената ски писта в градски условия - Детска ски писта "Бялото скиорче"
към галерията

 

февруари 2010, Банско

Малко снимки за спомен от традиционните състезания и спусканията за удоволствие.
към галерията17 май 2009

На изискана церемония в Национална спортна академия бяха отличени с държавни награди заслужили дейтели, треньори и спортисти. Наградите бяха връчени от Председателя на ДАМС, г-жа Весела Лечева. На тържеството послучай деня на спорта (17 май) присъстваха и председателите на някои федерации.

Във връзка със своята 80 годинина и дългогодишния принос за развитие на ски спорта в България, бе награден и Борис Златарев, дългогодишен национален треньор и наставник на скиорите в ски клуб Славия. Да поздравят юбиляра наред със Стефан Златарев - Председател на Ски клуб Славия и Боряна Златарева - мнократна национална шампионка, се присъединиха и Цеко Минев, Председател на БФСки, Петър Попангелов - победител в кръг от Световната купа, Европейски шампион и многократен шампион на България.
Да е честито на юбиляра!!!

 

15 май 2009

Бе проведено Общо събрание на Ски клуб Славия. На него бяха взети решения за развитие на детско юношесткия ски спорт в клуба. Направени бяха и промени в Управителния съвет. За председател е избран Стефан Златарев а за членове на Управителния съвет - Румен Клисурски и Иво Кръстев.

С решение на Общото събрание, от 01 юли 2009 година, за старши треньор на клуба се назначава Александър Шаламанов.

 

ПРЕДСЕЗОННА СРЕЩА 
С РОДИТЕЛИТЕ

Целта на срещите е да даде възможност на родителите да се запознаят на място с Програмите и да споделят с треньорите и клубното ръководство своите очаквания във връзка с тях. Наред с това, за треньора тази среща е възможност да дискутира с родителите своята учебно-тренировъчна методика, както и да разясни сезонните цели на отбора и отделните етапи на рутинната тренировка.АКЦЕНТИ
• Тренировъчна и състезателна програма за сезона.

• Права и задължения на състезателите.

• Права и задължения на родителите.

• Основни изисквания по отношение на екипировката.

• Потенциални рискове, свързани с практикуването на ски спорт.
• Мерки за безопасност
• Процедури при оказване на първа помощ.
• Транспортиране на състезателите при организиране на лагери и състезания.
• Комуникация с родителите.