Проекти

начало > ПРОЕКТИ

  • ПРЕВРЪЩАНЕ НА УЧИЛИЩЕТО В ПРИВЛЕКАТЕЛНО МЯСТО ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ ПОСРЕДСТВОМ ОРГАНИЗИРАНЕТО НА ОБУЧИТЕЛНИ КУРСОВЕ ПО КАРАНЕ НА СКИ И СНОУБОРД 
  • СПОРТ ЗА ДЕЦАТА В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

 

 

МАРТ 2013
УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ОДОБРЕНИЯ ПРОЕКТ ОТ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
с който бяха изработени рампи за първоначално обучение на начинаещи скиори.

към галерията

 

 

СПОРТ ЗА ДЕЦАТА В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ

Ски клуб „Славия”  се очертава като социално ангажиран клуб и в своите планове е начертал програма за безплатно обучение на деца, като за целта е подпомаган от редица оперативни програми. 

В изпълнение на тази цел, през м. Октомври бе подготвен и подаден Проект към Министерство на физическото възпитание и спорта, Главна дирекция „Физическо възпитание и спорт в свободното време” за кандидатстване по ПРОГРАМА „СПОРТ ЗА ДЕЦАТА В СВОБОДНОТО ВРЕМЕ” за организиране и провеждане на спортни занимания за деца в свободното време.

След разглеждане на проектите на всички кандидати, един от одобрените спортни клубове е Ски клуб „Славия”. Обучителните курсове по ски ще се провеждат с ученици от 132 СОУ „Ваня Войнова”-София.

към брошурата
към галерията

 

 

ПРЕВРЪЩАНЕ НА УЧИЛИЩЕТО В ПРИВЛЕКАТЕЛНО МЯСТО
ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ДЕЙНОСТИ ПОСРЕДСТВОМ ОРГАНИЗИРАНЕТО
НА ОБУЧИТЕЛНИ КУРСОВЕ ПО КАРАНЕ НА СКИ И СНОУБОРД

Съвместно с партньорските училища АД "Ровел ТМ", 78-мо СОУ "Христо Смирненски", ЧОУ "Дружба" в рамките на месеците януари, февруари и март 2009 г. ще се проведат обучителни курсове по ски и сноуборд. Заниманията са предвидени да се изпълняват на ски писта "Бялото скиорче" в района на стадион "Славия" , а друга част от тях - в Национален парк "Витоша".

През месец януари по предварително съгласувани графици преминаха ученици от училище "Дружба". При много голямо старание и упоритост, с помощта на квалифицираните ски-учители, децата научиха основни познания за ски спорта и първите техники - "изкачване по писта", "право спускане", "завой с рало".

Голям интерес към формата на обучение проявиха и спортните журналисти от ИА "Фокус", като своевременно публикуваха съобщения в специализираната спортна страница. Заниманията продължават.

Стефан Златарев

към галерията

 

НА ВИТОША, В МЕСТНОСТА "ВЕТРОВАЛА" ПРОДЪЛЖАВАТ ЗАНИМАНИЯТА ПО СКИ И СНОУБОРД.

Учениците усилено се занимаваха със обучение по основните техники на сноуборд уменията. Квалифицирани преподаватели приобщени към изпълнението на проекта, обучаваха кандидатите за развитие на спортните умения в областа на спот - сноуборд.

към галерията

 

 

 

 

Проект към Министерство на физическото възпитание и спорта, Главна дирекция "Спорт за деца в свободното време"

Проект за безвъзмездно финансиране от ЕС и Европейският социален фонд, чрез Министерство на образованието и науката (BG051/PO 001/07/4.2-01)

Проект финансиран по програма на Държавна агенция за младежта и спорта